Ce ascunde primarul Făgădău despre ţăruşul ucigaş. L-am reclamat la Tribunalul Constanţa

0
primarul Făgădău

Am depus reclamaţie şi plângere prealabilă atât la Primăria Constanţa cât şi la Tribunalul Constanţa pentru a obliga oamenii primarului Decebal Făgădău să respecte legea. Primăria mi-a îngrădit liberul acces la informaţii publice. Pe scurt, încă din 27.03.2019 am solicitat informaţii de la primărie, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice. Primăria m-a tot dus cu vorba, mi-a răspuns că mi-a înregistrat cererea, apoi că problema e prea complexă şi nu pot răspunde în 10 zile ci în 30 de zile etc, etc. Ca urmare a refuzului, am depus plângerea şi reclamaţia.

Pe 24.03.2019 judecătoarea Mihaela Iuliana Şerban a murit într-un acccident de circulaţie în Constanţa. Ea era pasageră pe şaua din spate a unei motociclete cu trei roţi care a pătruns într-o intersecţie ignorând semnul „Stop” şi neacordând astfel prioritate unui autovehicul. În urma impactului, victima a fost proiectată într-un stâlp de ghidare de pe marginea trotuarului care a eviscerat-o, i-a spintecat cavitatea abdominală şi i-a scos intestinele afară. Mihaela Iuliana Şerban a decedat la spital. Conducătorul motocicletei s-a ales cu leziuni uşoare, pentru că el a fost proiectat pe asfalt, nu a avut ghinionul Mihaelei Iuliana Şerban, care poate ar fi scăpat şi ea cu viaţă, dacă nu ar fi fost străpunsă de acel stâlp sau ţăruş.

Elementele de infrastructură rutieră se amplasează pe străzi cu avizul comun al primăriei şi al poliţiei rutiere. Având suspiciuni că stâlpii de ghidare de la intersecţia respectivă (str. Mihai Viteazu colţ cu str Constantin Bărăscu), inclusiv cel care a provocat decesul judecătoarei sunt instalaţi ilegal, am solicitat Primăriei Constanţa să îmi comunice în temeiul Legii 544/2001 dacă aceşti stâlpi de ghidare sunt amplasaţi de primărie şi dacă există avizul poliţiei rutiere şi direcţiei de specialitate din primărie pentru amplasarea acestora. Primăria nu mi-a răspuns.

Nu mă amestec în cercetarea penală pentru omor din culpă, în care este implicat motociclistul. Vreau doar ca Primăria Constanţa să respecte legea şi să-mi comunice informaţiile publice solicitate.Având în vedere caracterul nestandardizat al stâlpului de ghidare, precum şi faptul că pe alte colţuri ale intersecţiei cu str. Mihai Viteazu sunt stîlpi de diferite forme şi dimensiuni, este posibil ca aceştia să fi fost amplasaţi de altcineva decât de primărie. Vreau să ştiu dacă organele de control ale primăriei şi mai ales poliţia locală, care îi şicanează şi chiar îi terorizează pe constănţeni sub orice pretext au tolerat chiar în centrul Constanţei elemente de infrastructură rutieră neautorizate şi deci ilegale care iată, au provocat decesul unei persoane. Nu intru pe tărâmul supoziţiilor, dar poate că Făgădău şi oamenii lui se tem să nu fie acuzaţi de neglijenţă în serviciu din acest motiv, deşi această infracţiune se pare că a fost dezincriminată odată cu recentele modificări aduse în Parlament Codului Penal. Tocmai pentru a scoate basma curată loaze ca Făgădău.

Se mai poate şi altceva. Te pomeneşti că zecile de mii de ţăruşi (stâlpi de ghidare) aduşi la container şi care au desfigurat faţa Constanţei, au fost amplasaţi de primărie ilegal, fără aviz. Atunci am avea o problemă mare de tot.

Indiferent care este motivul pentru care Primăria Constanţa încalcă legea prin îngrădirea accesului meu la informaţii publice, aici se ascunde ceva care miroase rău de tot, şi am impresia că am ridicat bolovanul de pe muşuroiul de termite cu solicitarea mea. Nu mă las până nu aflu adevărul!

#ConstantaDragosteaMea💖

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here