Atac dement și rasist împotriva lui Iohannis. Budapesta turbează din cauza vizitei papei

0

Un atac murdar și cu substrat rasist la adresa președintelui României a fost lansat duminică, în seara încheierii vizitei papei Francisc în România, la televiziunea Hir TV din Budapesta, aservită partidului FIDESZ, al premierului Viktor Orban. Emisiunea se numește “Bayer Show”.
La o ora de maxima audiență, pe ecran a fost prezentată o fotografie trucată în care Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene chipurile îl săruta pe gura pe președintele României. De fapt este un fals ordinar, ungurii au folosit pentru aceasta o fotografie reala în care Juncker, cunoscut ca un tip exuberant din fire, îl săruta pe chelie pe socialistul olandez Frans Timmermans.
Pe fundalul acestei imagini, realizatorul, Zsolt Bayer, care pretexta că s-ar fi referit la rezultatul europarlamentarelor spunea: “Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine ați vota? Boșorogi care se amușinează în public? Juncker și un mare european despre care nu știu cine e”.
Fotografia trucată face aluzie un celebru afiș electoral al FIDESZ de la primele alegeri din 1990 din Ungaria. FIDESZ sunt inițialele de la Alianța Tinerilor Liberali și Democrați, pe atunci partidul ungurilor sub 35 de ani, deși între timp și Viktor Orban a îmbătrânit în rele. În partea superioară a afișului sunt liderul sovietic Brejnev și liderul comunist est-german Honecker sărutându-se pe gură, iar în partea de jos a afișului sunt reprezentati doi tineri sărutându-se și inscriptionat FIDESZ. Adică nu aveai decât o singură alegere între comuniști și FIDESZ. Bayer a folosit celebra imagine pentru a sugera, conform ideologiei xenofobe a FIDESZ, că UE este URSS și deci Juncker este noul Brejnev. Asemuirea comunistului german Honecker cu președintele României a fost promovată de Bayer folosindu-se de originea germană a lui Iohannis, ceea ce este o mizerie șovină, rasistă și xenofobă. De altfel, Zsolt Bayer, un apropiat al lui Viktor Orban, fondator al FIDESZ și șef al trustului de presă, este un extremist cunoscut cu atacuri la adresa romilor și evreilor.

Au înnebunit din cauza vizitei papei

Furia Budapestei este cauzată de eșecul planurilor sale de deturnare a vizitei papei în scopuri șovine, autonomiste și iredentiste, în contrast cu succesul internațional înregistrat de România și președintele Iohannis ca urmare a vizitei papei Francisc.
Un alt indiciu al turbării care a cuprins Budapesta este atacul lui Kelemen Hunor, șeful UDMR la adresa Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Chipurile veștmintele papale confecționate anume pentru vizita la Miercurea-Ciuc ar fi avut aplicate simboluri și cuvinte ungurești, însă un ofițer SPP le-ar fi impus croitorilor să le acopere. Hunor, liderul UDMR, a spus că va interpela SPP în Parlament. Minciuni, baliverne.
După cum am mai scris pe Facebook, Budapesta, înpreună cu UDMR și clerul catolic maghiar din România, au vrut să transforme în văzul a miliarde de telespectatori din întreaga lume vizita papei, și mai ales slujba de la Sumuleu-Ciuc, într-o manifestație naționalistă ungurească pentru autonomia Transilvaniei, și totodata să prezinte Transilvania la televiziunile din întreaga lume ca fiind deosebită de România și locuită de unguri.
Autoritățile române au dejucat aceste planuri și vizita a decurs normal.
Eu îmi apar Țara și președintele în fața unor atacuri mizerabile din partea uneu forțe revanșarde și șovine care nu au nimic în comun cu spiritul european și valorile europene.
Bravo români, hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here