Americanii ar lăsa Incirlik pentru România. “CIA din umbră” mă confirmă

0
Nicoleta Ploscaru

M-am convins că cea mai bună sursă de ştiri este coaforul din Bucureşti unde mă mai duc când am drum prin capitală. De acolo am aflat multe ponturi pe care vi le-am spus şi vouă. Cucoanele care vin pe acolo or fi ele limbute, însă ştiu ce vorbesc.

Joi, 18 aprilie 2019, la conferinţa pe teme geopolitice de la Constanţa, organizată de Universitatea „Ovidius” împreună cu Fundaţia Universitară a Mării Negre (FUMN) şi Institutul de Studii Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) ambele de sub egida Academiei Române, am avut onoarea să fiu invitată să ţin o alocuţiune. În acest context, am dezvăluit în exclusivitate că sunt mari şanse ca facilităţile americane de la Baza Incirlik din Turcia, s-ar putea muta în România, la Constanţa, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre SUA şi Turcia. Vedeţi alocuţiunea mea pe înregistrare, de la minutul 55. Diseară voi posta şi textul alocuţiunii pe www.nicoletaploscaru.ro. Am declarat joia trecută următoarele:

“Odată cu aderarea României la NATO şi apoi creşterea tensiunilor in Marea Neagră şi existenţa focarelor de conflict îngheţat în regiune a crescut importanţa României ca stat pe flancul estic al NATO şi totodată a crescut importanţa strategică a Constanţei. A apărut şi baza NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Importanţa strategică a Constanţei poate creşte exponenţial în cazul schimbării naturii relaţiilor dintre SUA şi Turcia, a deteriorării acestora. Mă refer la posibilitatea ca facilităţile militare americane de la Baza Incirlik din Turcia, să fie transferate la Constanţa”.

Aflasem pontul cu mutarea bazei, bineînţeles, tot de la „Beauty Salon” din Bucureşti, de la două doamne care vorbeau româneşte, dar au venit şi au plecat cu o dihanie de Lincoln Navigator, cu plăcuţe de înmatriculare inscripţionate albastru pe alb şi numărul CD 123 456.

Şi, ce să vezi? Chiar a doua zi după discursul meu de la “Ovidius”, pe 19 aprilie 2019, Geopolitical Futures, organizaţia lui George Friedman, îşi publică buletinul de ştiri sau „newsletter”, unde spune fix aceeaşi chestie pe care am aflat-o eu la „Beauty Salon” şi am spus-o apoi la conferinţa de la Universitatea „Ovidius”.

George Friedman este şi fondatorul Stratfor, o organizaţie care se ocupă cu prognoze geopolitice şi este supranumită „CIA din umbră”, pentru că acolo lucrează pe post de analişti multe cadre ale CIA retrase din activitate, în frunte cu profesorul lor, celebrul Robert Kaplan.

Pensionarii CIA scriu în newsletter că relaţiile americano-turce erau oricum încordate din cauza azilului pe care SUA l-au acordat clericului Gullen, duşmanul preşedintelui Erdogan, precum şi a sprijinului acordat de americani gherilelor kurde din nordul Siriei. Paharul s-a umplut pentru americani când Turcia a anunţat că va cumpăra rachete S-400 de la ruşi, gest apreciat de Washington ca incompatibil cu apartenenţa Turciei la NATO.

Ca atare, pe americani îi bate gândul să mute baza de la Incirlik din Turcia în România. Se vehiculează vreo patru baze româneşti, de la Otopeni la Câmpia Turzii, dar având în vedere că Incirlik a fost înfiinţată pentru operaţiuni în Orientul Mijlociu, nu ar avea logică să facă această bază în altă parte decât la Constanţa.

Pentru România, dar şi pentru Constanţa, ar fi ceva extraordinar. Rămâne însă de văzut dacă autorităţile centrale şi locale sunt pregătite pentru aşa ceva. De exemplu, Băsescu se dădea mare atlantist, dar americanii erau foarte supăraţi în legătură cu Baza Deveselu. Udrea lu’ Băsescu, care era ministrul Dezvoltării Regionale, refuza să aloce bani la județ pentru infrastructura necesară bazei americane, drumuri de servitute sau cam aşa ceva.

Norocul Elenei Udrea că nu mergea la același coafor cu noi. Îmi închipui ce-ar mai fi ciufulit-o cucoanele cu Lincoln Navigator dacă ar fi prins-o pe acolo.

Prin 2017 americanii ar fi avut şi la Mihail Kogălniceanu o problemă, cu un teren din vecinătate, dar ar fi rezolvat primăriţa, despre care am auzit că este foarte competentă.

La barza chioară îi mai face şi Dumnezeu cuib. Aşa şi cu ţara noastră, încăpută pe mâna unor incompetenţi lipsiţi de patriotism. Nimic nu merge. Dar iată că ocaziile tot vin. Problema este să şi profităm de ele.

Hai Constanţa❗️Hai România❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💙💛❤️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here