Am avut dreptate! Vâlcov Spoitoru a divulgat aseară terminarea ultimelor companii de stat din Constanţa!

1

Foto: Râde de noi. Ne crede proști!

Regret, mor de necaz că am avut gura aurită. Speram să nu se întâmple! Ieri, pe la prânz, am postat pe pagina mea oficială de facebook mesajul: „PSD Constanţa! Fiţi bărbaţi! Împiedicaţi-l pe Dragnea să bage Portul, Canalul şi Oil Terminal în FSDI. Nu distrugeţi şi ce-a mai rămas!”. Aflasem că săptămâna trecută Dragnea s-a înţeles cu Tăriceanu despre ce companii de stat să bage în escrocheria piramidală numită Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, după care ţărănoiul s-a întâlnit pe miercuri sau joi cu premierul Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici să le dea tema. Proiectul de Hotărâre de Guvern de înfiinţare a FSDI, un adevărat certificat de deces al Constanţei, a fost pus de Dragnea direct în poala Veoricăi, sinistrul personaj grotesc şi analfabet din capul mesei guvernului.

 

Darius Vâlcov a confirmat seara la TVR 1 ce am anunţat eu la prânz pe facebook

Auzisem mai demult de această ticăloşie, dar parcă tot nu-mi venea să cred. M-am gândit să dau totuşi alarma. Pentru că PSD este la putere, poate că pesediştii constănţeni s-ar putea duce peste Dragnea la Bucureşti, să-i spună că acest HG, ce vizează între altele companiile de stat constănţene Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, Oil Terminal SA şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA ar fi ultimul cui în coşciugul PSD Constanţa, şi că lumea se va răscula împotriva lor, dacă vor distruge şi ultimele mari companii constănţene. Dar n-ai cu cine!

Aşadar, la prânz am pus pe facebook postarea prin care am anunţat despre nenorocirea care se pregăteşte Constanţei şi României întregi, un tun de 20 miliarde euro. Seara l-am văzut la TVR 1 pe Darius Vâlcov Spoitoru, omul lui Dragnea, care a anunţat că Hotărârea de Guvern de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este gata şi va fi adoptată în această săptămână. FSDI va fi „operaţional” la vară, mai sâsâia Spoitoru printre dinţii lui de aur.

 

Cum să furi 20 miliarde euro. Fondurile Suverane

Foto Investitori strategici din Fondul Suveran al României

Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, „creierul” economic al Guvernului Dăncilă au pus la cale unul dintre cele mai mari tunuri de după 1990. FSDI se numeşte. Ca să prostească lumea, Dragnea şi acoliţii lui au spus că FDSI este necesar pentru dezvoltarea ţării şi că de aici vor fi luaţi banii cu care se vor face mari investiţii, autostrăzi, alte obiective sociale etc. Este o minciună ordinară, o farsă tragicomică. Aceste lichele ne jignesc inteligenţa, ne cred pe toţi tâmpiţi şi de aceea îşi permit să ne prostească în faţă.

Sunt câteva ţări în lume care au fonduri suverane. Se numesc aşa pentru că aparţin statelor. Aceste fonduri au apărut în ţări care s-au trezit peste noapte cu bani gârlă şi s-au gândit să-i investească în ceva. Emiratele din Golf, Federaţia Rusă, Norvegia, au mari venituri din petrol. Banii i-au băgat în Fondurile de Investiţii. Fondurile Suverane ale arabilor şi ruşilor investesc în diversificarea economiilor lor, pentru a nu mai depinde în exclusivitate de exporturile de petrol şi gaze naturale. Norvegia care este şi bogată şi socialistă bagă banii în protecţie socială. Chinezii au şi ei Fond Suveran de investiţii, bazat pe imensele excedente comerciale rezultate din exporturile chinezeşti de mii de miliarde de dolari.

Dragnea în schimb vrea să ia toate companiile de stat rentabile din proprietatea guvernului şi să le treacă în proprietatea FDSI la conducerea căruia va pune oamenii săi după care va începe să le prade. Chipurile cu banii din FDSI va dezvolta ţara. Acest ţărănoi, fiul şefului de post din Gratia, Teleorman, se crede finanţist internaţional şi ne vinde o tâmpenie pe post de „business intelligence”. Cum să se poată face ce vor ei? La arabi şi ruşi banii picaţi din cer alimentează conturile Fondului Suveran, care apoi investeşte în companii, pentru diversificarea economiei. Dragnea zice că la noi e pe dos. El va lua banii din conturile companiilor româneşti ca să-i investească în piei de cloşcă. Sau poate la Fortaleza, în Brazilia, unde l-a învăţat Radu Mazăre să-şi ascundă prada. Sau poate îi investeşte în lingourile de aur ale lui Vâlcov Spoitoru. Averea companiilor de stat româneşti pe care bandiţii au pus ochii este de circa 20 miliarde dolari.

 

Escrocheria FDSI

Foto Îl vedeți? Vor să-l prade și ce rămâne să dea mafioților străini.

Dragnea va trece acţiunile unor mari companii româneşti de stat din proprietatea guvernului în proprietatea FDSI. Printre companiile avute în vedere de bandiţi sunt Hidroelectrica, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrica, Antibiotice Iasi şi altele. Din judeţul Constanţa au trecut pe listă Nuclearelectrica, Portul Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile şi Oil Terminal.

Pentru că acţiunile companiilor nu mai sunt la guvern ci la FDSI acestea sunt scoase de sub prevederile legale privind companiilor de stat. Nu se va mai ţine cont de Ordonanţa 109 care prevede selectarea managerilor pe criterii corporatiste, cu scopul de a-şi numi ei în fruntea companiilor incompetenţii, escrocii şi piţipoancele, care vor semna tot ce le cere ţărănoiul.

Foto: Manageri competenţi, care vor fi selectaţi pe criterii corporatiste la conducerea companiilor din FDSI. În dreapta, omul lui Vâlcov, şefa ANAF pe ţară

Nu se va mai ţine cont de Ordonanţa 45 privind achiziţiile publice, nu se vor mai face licitaţii transparente, vor fura ca porcii din conturile companiilor. Le vor şi „privatiza”, deşi ei acum spun că nu vor face asta.

Companiile naţionale ar fi trebuit să fie motorul economiei. Numai că în foame de bani Dragnea a dat o ordonanţă prin care aproape tot profitul acestora să fie trecut pe dividende pe care să le ia acţionarul, adică guvernul. Este vorba de 90% din profit. Companiile noastre au ajuns decapitalizate şi fără bani de investiţii necesare pentru dezvoltare. Toţi banii merg la guvern, care s-a încurcat în pensii şi salarii şi nu mai ştie de unde să le plătească.

După înfiinţarea FSDI, ceea ce rămâne după ce băieţii îşi partea va fi scos din companii pentru finanţarea unor investiţii de infrastructură pentru care guvernul nu mai are bani. Dar autostrăzile şi altele trebuiau construite din banii colectaţi la buget, nu din jefuirea şi decapitalizarea marilor companii, care sunt motorul economiei.

Dar treaba mai are un dedesubt. Guvernarea iraţională a scăpat total de sub control finanţele ţării. Uniunea Europeană impune statelor un deficit bugetar de maxim 3% din PIB. Adică diferenţa negativă dintre veniturile şi cheltuielile statului să fie de maxim 3% din Produsul Intern Brut (PIB). PIB reprezintă valoarea tuturor mărfurilor şi serviciilor produse de România într-un an. Dacă o ţară depăşeşte deficitul de 3% UE îi pune sancţiuni, amenzi numite „infrigement”. Pentru a evita acest lucru şi a creşte articificial veniturile la buget, Dragnea vrea să ia din banii companiilor. Deci repet, companiile în loc să devină motorul economiei vor fi supte de PSD până vor fi făcute praf.

 

Privatizarea ocultă a Portului Constanţa, Oil Terminal, Canale Navigabile

Obiective ca Portul Constanţa trebuie să rămână pe veci în mâini româneşti! În Hotărârea de Guvern de înfiinţare a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA scrie că aceasta este un obiectiv de interes naţional strategic! Aşa că nu ne trebuie privatizare de nici un fel, nici ocultă, nici transparentă, nici cinstit nici frauduloasă.

Prin trecerea acţiunilor companiilor de la stat la FSDI ei vor încerca o privatizare netransparentă, frauduloasă. Chipurile dacă acţiunile nu mai sunt la stat atunci nici procesul de înstrăinare a lor, de „privatizare” nu trebuie să se mai supună legislaţiei în vigoare.

 

A doua catastrofă a Constanţei. Hiroshima României

Foto: Nu e Cazinoul din Constanța, este Domul aromic din Hiroshima. Ruina a fost păstrată în memoria bombardamentului nuclear.

Constanţa a suferit un dezastru fără precedent după 1990, ca urmare a jafului şi distrugerii sub egida „reformei”, „tranziţiei” și administrației Mazăre-Constrantinescu-Făgădău. A fost distrusă toată industria şi ca urmare oraşul a pierdut circa 100.000 locuitori din 1990 până în prezent. Am prezentat această situaţie, inclusiv lista întreprinderilor, în analiza de pe siteul meu, “Catastrofa Constanţei: lista întreprinderilor închise după 1989”. https://www.nicoletaploscaru.ro/catastrofa-constantei-lista-intreprinderilor-inchise-dupa-1989/

Din orașul Constanţa a dispărut un oraş de dimensiune unei capitale de judeţ ca Suceava sau Râmnicu-Vâlcea. Ca să înţelegeţi dimensiunea catastrofei vă spun doar că în comparaţie cu cei 100.000 constănţeni care au dispărut, ca urmare a bombardamentelor atomice din 1945 din Japonia, la Hiroshima au pierit între 100-126.000 oameni şi la Nagasaki între 40.000 şi 90.000 de oameni.

Destabilizarea şi posibila distrugere a marilor companii de stat din Constanţa ar fi o lovitură pe care oraşul nu o va mai putea suporta. Gândiţi-vă că de Portul Constanţa depind direct sau indirect circa 20.000 locuri de muncă plus încă alte 5.000 slujbe la negru. Aşa ceva nu trebuie să se întâmple niciodată!

 

Sus inimile, români! 💙💛❤️

Nu v-am spus aceste lucruri ca să vă întristez sau să vă descurajez. Eu sunt o luptătoare! Dar trebuie să ştim exact cu ce ne confruntăm, pentru a ne putea apăra şi pentru a apăra oraşul în faţa duşmanului. Fiecare dintre noi ar trebui să facă ce poate, după cum ştie mai bine, sau după cum e dispus. Ţara noastră a mai fost ocupată de sovietici iar întreprinderile sale au fost acaparate de ruşi cu denumiri gen Sovrom Petrol, Sovrom Cărbune, Sovrom Lemn, etc prin care era jefuită economia naţională, dar am reuşit să trecem peste asta. Cum am scăpat de ocupanul sovietic vom scăpa şi de ocupantul pesedist.

Eu una încă din perioada sărbătorilor de iarnă muncesc să adun documentare, să vorbesc cu experţi din diferite domenii, cu scopul organizării unei conferinţe publice la Constanţa. România este cea mai mare ţară din regiune după dimensiunea economiei şi numărul populaţiei. Este ţară de frontieră UE şi NATO şi este destinată unui rol măreţ de lider regional, de pol de atractivitate şi influenţă. Aşa ceva este însă imposibil fără Constanţa, care trebuie să devină metropola Mării Negre. Voi anunţa din timp organizarea evenimentului, care va fi public. Îi voi aştepta cu drag pe toţi cei interesaţi.

Hai Constanţa❗️Hai România!❗️🇹🇩

#ConstantaDragosteaMea💖

1 COMENTARIU

  1. Treziti’va romani ! Avem o ultima sansa de supravietuire prin salvarea bunurilor nationale (atitea cit au mai ramas neinstrainate), prin actiuni concrete, proteste masive dar mai ales sa iesim cu TOTII la VOT CONTRA UNUI PARTID MAFIOT al lui draknea,
    JOS PSD la toate ALEGERILE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here