Alertă nucleară. Trădarea şi corupţia lui Dragnea ne ucid. Pe bune!

1

Vineri, 15 februarie 2019 iarăşi ne-a trecut glonţul pe la ureche fără să ştim. A avut loc o avarie la centrala nucleară electrică (CNE) Paks, din Ungaria, fapt pentru care producţia de energie a scăzut la 59%, între orele 15.11-17.00, conform portalului unguresc index.hu, vezi foto sus. Distanţa dintre Paks şi Bucureşti în linie dreaptă este de 646,6 km iar faţă de Constanţa ar fi mai puţin de 800 km. Faţă de Arad distanţa este de 194,7 km şi faţă de Oradea este de 238 km. De la Paks la Timişoara sunt 120 km.

Spre deosebire de România lui Ceauşescu, care a construit CNE Cernavodă cu tehnologia canadiană CANDU, cea mai sigură, Ungaria, la fel ca şi ceilalţi staeliţi ai URSS a preferat tehnologia rusească, cu care s-a construit şi centrala de la Cernobîl, unde s-a înregistrat cea mai mare catastrofă nucleară din Europa. Efectele dezastrului de la Cernobîl se resimt şi astăzi, deşi acesta a avut loc pe 29 aprilie 1986.

CNE Paks este un pericol pentru securitatea Europei şi a României

CNE Paks este un jaf, este făcută cu tehnologie rusească depăşită din anul începerii construcţiei centralei 1967, aceasta fiind finalizată în 1982. La CNE Paks s-au înregistrat numeroase accidente şi avarii, din care câteva numai anul trecut, pe 8.08.2018 sau 23.10.2018, când a fost oprit reactorul 2. Pe 10 aprilie 2003, la reactorul nr. 2 al CEN Paks, a avut loc un incident calificat cu gradul 3 din 7, pe scara INES a evenimentelor nucleare. S-au produs emisii radioactive în atmosferă şi s-a atins ultima barieră de siguranţă din sistemul de protejare la contaminare radioactivă al centralei. Ungaria pune deliberat în pericol securitatea Europei. În anul 2005 parlamentul Ungariei a votat o rezoluţie privind prelungirea duratei de viaţă a centralei, care ar fi trebuit scoasă din uz, de parcă deputaţii unguri erau savanţi atomişti şi pricepeau ce votează.

12,5 miliarde euro pentru Orban pe Axa Moscova-Budapesta

Premierul ungur Viktor Orban a decis să mai construiască două reactoare la Paks. Atribuirea lucrării s-a făcut în condiţii oculte. Orban a respins oferta firmei americane Westinghouse şi i-a preferat pe ruşii de la Rossatom. Cred şi eu, americanilor le este greu să scoată bani din firmă pentru şpăgi, şi de fapt nici nu sunt interesaţi să facă asta, fie din principu, fie din cauza legilor americane foarte drastice în această privinţă, pe când ruşii nu au asemenea probleme. Afacerea este de 12,5 miliarde euro, din care 10 miliarde un credit din Rusia, aşa că vă daţi seama despre ce bani vorbim.

Dragnea şi Meleşcanu, preşul lui Viktor Orban

Politica românească a fost subordonată Budapestei de către Liviu Dragnea şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, fiecare având propriile motive. Meleşcanu este socrul afaceristului de origine maghiară Peter Imre. Liviu Dragnea este menţinut la putere de voturile UDMR, formaţiune care nu îşi mai reprezintă demult proprii alegători, ci a devenit agentură din România a FIDESZ, partidul lui Viktor Orban.

Poate greşesc, poate mi-a scăpat mie, dar nu am văzut nicăieri în presa românească ştirea despre avaria nucleară de vineri, de la Paks. Credeţi că este întâmplător? În mod normal ştirea ar fi trebuit dată de Agenţia naţională de ştiri Agerpres, de la care să preia apoi restul presei. Numai că Dragnea a trecut Agerpres din subordinea guvernului în subordinea parlamentului, adică direct sub comanda sa. Iar Liviu Dragnea nu atinge Ungaria sau pe Viktor Orban nici cu o floare.

Ministerul Mediului din România a fost solicitat de partea ungară, conform legislaţiei europene, să-şi dea avizul pentru construcţia reactoarelor. Acesta a simulat dezbaterea publică pe acest subiect, care a fost organizată mai degrabă în semi-clandestinitate, cu o publicitate minimă. Spre comparaţie, dezbaterea din România privind centrala de la Kozlodui, din Bulgaria, a fost mai mult decât furtunoasă şi cu accente de panică naţională. Kozlodui şi Paks sunt cam la aceeaşi distanţă de centrele populate din România şi ambele sunt construite de sovietici. De ce această deosebire de tratament? Poate pentru că e blat cu ungurii, dar cu bulgarii nu a fost.

După ce Comisia Europeană (CE) şi-a dat avizul pentru construirea de către Ungaria a celor două reactoare de la Paks împreună cu ruşii, guvernul austriac a depus o plângere la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) împotriva avizului dat de UE. Guvernul României nu a depus nimic, deşi Paks e mai aproape de graniţa cu România decât de Austria. Românii au lipsit şi de la dezbaterea europeană pe acest subiect. De ce? Simplu! Guvernul de la Viena ţine cu austriecii, dar guvernul de la Bucureşti nu ţine cu românii.

Liviu Dragnea a închinat ţara ungurilor şi a subordonat Ungariei politica românească. Permite amestecul Ungariei în România prin încălcarea suveranităţii naţionale. Dragnea nu crâcneşte când Ungaria se opune aderării României la Organizaţia Economică de Cooperare şi Dezvoltare ce grupează statele cele mai dezvoltate, ba chiar le ridică ungurilor mingea la fileu. Le dă ungurilor gazele offshore din Marea Neagră prin rezervarea de către firmele de casă ale lui Viktor Orban a capacităţii conductei de transport ca urmare a unei licitaţii suspecte, şi în general face tot ceea ce i se ordonă de la Budapesta. Dar despre toate acestea, altă dată. Urmăriţi https://www.nicoletaploscaru.ro

În perioade pre-electorale şi electorale toţi politicienii flutură în faţa alegătorilor programe în care nici ei înşişi nu cred, şi care sunt date uitării mai înainte să se usuce cerneala pe buletinele de vot. Eu vă promit un singur lucru. Dacă ajung la putere voi fi nemiloasă cu trădătorii. Şi vorbesc foarte serios.

Hai România❗️🇹🇩 Deşteaptă-te române❗️

#ConstantaDragosteaMea💖

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here