24.01.1859 – 24.01.2019. Credeţi în România! Vom fi ce-am fost şi mai mult decât atât!

1
Nicoleta Ploscaru

 

Azi e sărbătoare. S-au făcut 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la data de 24 ianuarie 1859. Atunci s-a înfiinţat România modernă. Să nu uitaţi niciodată, dacă avem ţară, avem totul, iar dacă rămânem fără ţară nu mai avem nimic. Nici suflet, nici identitate şi nici libertate. Eu una sunt româncă şi îmi place asta. Nu vreau să fiu nici “consumator” şi nici “cap de locuitor”. Nu vreau să fiu nici “resursă umană”. Lignitul sau huila sunt resurse, nu eu. Eu sunt româncă şi punctum, cum zicea Eminescu.

Dacă ne mai lipseşte una alta, nu ţara e de vină, ci noi suntem vinovaţi, în nevrednicia noastră. Ne-am deprins să punem pe seama ţării toate supărările noastre. Nu e drept. Nu e normal să spunem că “aşa ceva numai în România se poate întâmpla” sau “asta-i ţara”, atunci când stăm în coloană la semafor, ori dacă tâmpiţii de la fisc ne trimit o scrisoare că mai avem de dat 1,15 lei, sau dacă un mârlan aruncă gunoi pe stradă, ori dacă o casieră nou angajată la supermarket se mişcă prea încet şi noi suntem cu ochii pe ceas. Este împotriva firii, e ca şi cum ţi-ai înjura mama care te-a făcut, ori de câte ori ţi se întâmplă ceva care îţi strică “feng shuiul”. Este aberant, este ca gestul balenelor care se aruncă cu zecile pe o plajă şi mor acolo sufocate, pentru că în creier li se întâmplă ceva inexplicabil pentru savanţi. România e mama mea, şi cine o vorbeşte de rău mă înjură pe mine de mamă, devine duşmanul meu personal, pe care îl voi face să plătească pentru ofensă.

Acum sunt nişte deştepţi care vor să ne falsifice istoria. Printr-o vastă operaţiune de spălare creierelor se încearcă rescrierea trecutului şi istoria devine armă politică în lupta din prezent. Ni se spune că unioniştii de la 1859 erau un fel de misionari luminaţi ai străinătăţii, plecaţi români la studii la Paris şi întorşi în chip de corporatişti sau oengişti cosmopoliţi, să-i civilizeze pe românii rămaşi acasă, troglodiţi şi înapoiaţi, nedemni să fie “europeni”. Este o minciună sfruntată. Unioniştii de la 1859 erau români absoluţi, erau naţionalişti 100%. Ion C. Brătianu a vândut moşia soţiei sale pentru a finanţa propaganda unionistă românească de la Paris şi cred că ar fi fost în stare să-şi vândă şi un rinichi, dacă ar fi fost posibil pe vremea aceea. Mâna lui dreaptă, Eugen Carada, din complotist şi revoluţionar a ajuns guvernatorul Băncii Naţionale a României şi a finanţat timp de decenii cu banii BNR românismul din Transilvania, aflată sub jugul ocupanţilor austro-ungari. Deviza lui Carada era: “Pentru România oricând, oricum, cu oricine, contra oricui!”.

Ni se mai bagă în cap că o minoritate luminată ar fi făcut România modernă la 1859, cu dedesubtul că şi acum românii sunt “bizoni” şi trebuie duşi de mână de altcineva. Este altă minciună. Unirea a fost votată democratic de adunările ad-hoc, unde erau reprezentanţii legitimi ai poporului, inclusiv ţăranii. În Constituţia României stă scris că suveranitatea aparţine poporului român şi niciun grup sau persoană nu are dreptul să o exercite în nume propriu. România este a românilor! Ni se mai spune că puterile străine ar fi făcut Unirea. Altă minciună, românii au făcut Unirea împotriva puterilor străine, nicidecum cu ajutorul lor. Mă opresc aici, mai sunt multe de spus.

Astăzi e ziua de naştere a ţării. E ţara noastră ❗️Iubiţi România❗️🇹🇩

Ascultaţi ce vă spun: Vom fi ce-am fost şi mai mult decât atât❗️

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here